ChinESE          ENGLISH
home > news > news details
The real estate jargon, building-wide common nouns
Source: | Author:sounrun | Publish time: 2016-03-22 | 1839 Views | Share:
1. real estate: real estate and real estate company, real estate.
2. five cards and two books: the planning permit of construction land, and the land use certificate of construction project planning permit, the construction license, the license, in advance of the commercial housing warranty, use of commercial housing instructions
3. commercial: dedicated to the sale of houses. Protection of property rights, free rental mortgage.
4. housing: can be used for home use, can also be used for Office real estate.
5. Financing: customer funds centrally by the unit raised the need for housing, and the construction of housing, usually only one entire piece of a title certificate, the customer does not have a separate title.
6. housing: Anju housing Kok hours economical and practical housing = refers to the supply of housing for low-income families in hardship for the object, and hours do not contain national housing construction standards villas, high-class apartments, export houses who are planning the construction of ordinary housing. Information practices a gratuitous transfer of land, households only have the right to use the land, such as obtaining land permits are also funded, and enjoys Government support taxes levied. The prices approved by the Government, profits can only be 3%.
7. the thermocline: is a House of two floors, Interior stair links the upper and lower layers. Hours, general arrangement, first floor living room, kitchen, dining room, bathroom, bedrooms, study, bathroom second floor arrangements.
8. complex: the concept is on the first floor, did not have the complete two-story space, but storey higher than that of ordinary residence, in separate local sandwich, arrange for the bedroom or den, with the contacts up and down the stairs. Information layer at the bottom of the projection area accounts for only part of the floor space and have line of sight communication between the mezzanine and ground floor space and ventilation.
9. fault: in the vertical or horizontal cross section, floor level staggered between floor sections.
10. standards: the layout the same residential floors.

11. top: 8 storeys, Elevator, reinforced concrete structure
12. multilayered: 7 levels, generally with no elevator, brick and concrete structure
13. Arcade: floor until one of the rain cover part
14. the podium: refers to the bottom of the building bigger buildings, commonly used in commercial, Office
15. load-bearing walls: bear House gravity walls, not arbitrarily demolition, destruction
16. non-load-bearing walls: under normal circumstances only the dead weight of the wall.
17. shear walls: reinforced concrete walls subjected to earthquake force
18. wall: wall to partition space, generally does not load
19. the structural walls: mainly subjected to lateral forces or earthquakes, and maintained overall stability bearing wall structure, also known as shear walls, wall, etc.
20. the framework structure: by Liang Hezhu to rigid and articulated connecting load-bearing system of building structure.

21. fire elevator: used exclusively for fire-fighting lift, smoke exhaust function
22. the passenger elevators: household ladder match crowd-safety supply
23. freight elevator: used for the transportation of goods lifts
24. the pipes: pipes used to decorate all kinds of spatial shaft
25. bore: refers to the elevator, step ladders, pipes, public toilet, pantry set
26. air flow: free air convection in smooth, natural convection ventilation capacity
27. lighting: access to light, direct access to natural light and brightness
28. ventilation: wind (air) source, way.
29. depth: the length of the room depth, width-Bay
30. story: the distance between the up or down stairs

31. building density = gross floor area/building land
32. community pool building every household will have a direct use and indirect use of common parts
33. the pool: direct use and indirect use of this floor tenants common parts
34. the auction and sales: project development or development stage faster, fully completed project, called upon acceptance of existing homes.
35. Cap: refers to the structure completed
36. delivery: delivery room keys to customers
37. land use permits: permit a site belongs to proof of use of land
38. construction of property right certificate: proof of home ownership belongs to documents
39. the seismic fortification intensity: seismic design of buildings safety standard
40. the ceiling: the room top floor

41. floor: the floor is the ceiling on the first floor, second floor, on the back of
42. three-bathroom: washbasin, shower-box, sitting toilet
43. the kitchen five large: sink, cooking sets, wall cabinets, hobs, cooker hoods
44. the corridor: use horizontal traffic space in the housing.
45. the corridors: residential use standard traffic space.
46. in height: the floor first floor or ground floor surface if the vertical distance between the underside of the ceiling.
47. styling: building exterior.
48. indoor configuration: room/living room/bathroom/kitchen/balcony, location, line of simple convenience, privacy, and ventilation and lighting and so on.
49. pattern: cell division, which houses House square or elongated, founder, not shaped.
50. Privacy: privacy of personal life (dynamic and static partitions, margin width).

51. orientation: refers to the housing of the direction (towards the South, East, North, and West is the worst).
52. landscape: watching the view of the scene.
53. the street: building roads or lanes around (roadway wide street-selling).
54. the distance: the distance between the building and the building (the width should be at least 8 metres).
55. balcony: straight above with cover (enclosed balcony is full size, half semi-enclosed balcony area).
56. terrace: directly above does not have any housing office covering the plane.
57. the unit high-rise residential building: portfolio by more than one residential unit, and units are equipped with stairs. elevator of high-rise.
58. Tower high-rise residential building: common staircase, Elevator core features multiple homes for senior housing.
59. arcade-style high-rise: adopted by the common stairs, elevators, outside the Gallery to enter the homes of high-rise buildings.
60. plot layouts: determinants, confining the right and clusters.

61. the structure type: Tower, plate, wall-mountable.
62. Windows: floor to ceiling Windows, a sunny window, corner Bay Windows, curved Windows, skylights
63. Habitat: the need to develop State-owned land. Such sites are relatively far away from the town, is municipal infrastructure, undeveloped land.
64. the Foxglove: ground buildings and ancillary facilities of the State-owned land have been called Foxglove. This type of land originally referred to the ground the original buildings and ancillary facilities will be rebuilt.
65. the cultivated land: complete the civic infrastructure of State-owned land is called radix rehmanniae Preparata, land in this category mainly refers to the complete seven-flat land.
66. the three connections and one leveling: three direct links refers to water, electricity, road, site formation.
67. the seven connections and one leveling: Tong, Tong, Sheung Shui water, Tom power, telecommunications, pass gas, pass transit, pass heat, ground levelling.
68. land: State to certain State-owned land use rights transfer to land users, and by land users to pay a certain amount of acts of States. General Agreement, bidding and auction in three ways.
69. the land: holding Governments above the county level legal land users in the allocation of land to a non-Filipino. Building construction: foundations, walls, beams, slabs, columns, roof, floors, stairs and doors, balcony, canopy and other components.
70. starting price: lowest price in the sales.
71. average: sum property for all unit prices after the average price.
72. the highest price: at present, the highest price in the sale.
73. prices: no floors, regardless of price
74. Bank: in the form of commercial mortgages to get loans from banks, and the number of years in the form of monthly payments to repay the loan to the Bank.

The construction industry

1. What is the volume?
Answer: floor area ratio is the ratio of the total floor area and the total area of the project. Usually expressed as a decimal number.
2. What is the density of the building?
Answer: building density is a project with a total base area and the ratio of the total land area. Generally expressed as a percentage.
3. What is the ratio of green space (green)?
A: the ratio of green space is a project of Greenland's total area and total land area ratio. Generally expressed as a percentage.
4. What is insolation interval?
Answer: Sunshine distance was between two buildings, according to the requirements determined by the distance of sunshine. Calculation of insolation interval, generally in the winter solstice the noon hour to the housing wall above the window sill at the bottom of the South, to Sun height as the basis.
5. What is the difference between buildings and structures?
A: for people in production, living houses or places are called buildings or other activities, such as apartments, factories, schools, while not in production or construction, called structures such as chimneys, towers, bridges, and so on.
6. What is building "the three material"?
Answer: the "three wood" refers to the steel, cement, and wood.
7. construction and installation the project cost which is composed of three parts?
Answer: building installation engineering fees by the artificial fee, material costs, equipment costs, is composed of three parts.
8. What is the unified modular system? What is the Basic module expansion module, module?
Answers: (1) the so-called unified modular system, in order to achieve standardization of design and development of a set of basic rules, so that the different buildings and harmonization among the various divisions so that it has the versatility and interchangeability, to design faster, improve efficiency, and reduce cost.
(2) the basic modulus is coordinating the selection of the basic dimensions, indicated by m, 1M=100mm.
(3) expansion of modulus is derived of a, its value to multiples of the Basic module. Expansion module with six kinds, namely 3M (300mm), 6M (600mm), 12M (1200mm), 15M (1500mm), 30M (3000mm), 60M (6000mm). Building in a larger size, such as bays, depth, span and column spacing, and so on, should be a multiple of a expansion module.
(4) the modulus is derived another, its value to multiples of the basic modules. Divided into modules and three, namely 1/10M (10MM), 1/5M (20mm), 1/2M (50mm). Buildings in smaller sizes, such as cracks, wall thickness, structural node, should be a multiple of the modulus.
9. What is the symbol size, structure, actual size?
Answer: (1) sign dimensions between axis positioning is used to mark buildings (bays. depth) of the distance, as well as building products, building components. the location of boundaries between the size of the device. Logo size should be consistent with provisions of the modular system.
(2) construction dimensions is the design size of building products and construction fittings. Structure size smaller or larger than the nominal dimension. Under normal circumstances, structural size plus the reserved slot size or size is equal to the nominal dimension minus the necessary support.
(3) of construction products, construction fittings: actual size actual size. The difference in actual size and structural dimensions, tolerances for building values should be allowed.
10. What is a axis positioning?
Answer: axis positioning is used to identify the buildings main structure or component location and mark the dimension line.

11. What are the horizontal and vertical? What is the horizontal axis, vertical axis?
Answer: (1) lateral, refers to the width of the building.
(2) vertical, referring to the length of the building.
(3) axis is called the horizontal axis along the direction of the building width settings. Numbers written with Arabic numerals from left to right in the axis circle.
(4) the axis vertical axis along the length of the building. Its numbering plan written with capital letters from top to bottom in the axis circle (letters I, o and z).
12. What is housing bays, depth?
Answer: the Bay refers to a room's width, and the distance between the two horizontal axes; depth refers to the depth of a House, and the distance between the two vertical axes.
13. What is a story? What is the net?
A: the height refers to the height of the building, and the floor or the first floor or the floor above street level net high headroom refers to the room, and the skin under the floor to ceiling height.
14. What is the total building height?
A: the total building height refers to the outdoor floor to the top of the cornice height.
15. What is elevation? What is the absolute elevation. relative elevation?
Answer: (1) a part of a building and determine the height difference of the bench mark, known as the elevation of the site.
(2) the absolute elevation, also known high above sea level, near the Yellow Sea, Qingdao in China with an average elevation of sea levels as the absolute zero point, elevations are around the country as a base.
(3) relative elevation is based on the first floor of the building interior main room on the ground-zero (+ 0.00), somewhere away from the height of the first floors.
16. What is the area, area, use rates? What is a traffic area, construction area?
Answer: (1) the construction area of a building length, outsourcing product is then multiplied by the size of the width of the layer. It formed by the space, traffic and structure space.
(2) the area refers to the main and auxiliary rooms of the room area (NET area of axis dimensions minus the product of wall thickness of net size).
(3) utilization of said room rates, refers to the percentage of floor space area.
(4) traffic area of corridors, stairwells, elevators and other transportation facilities of the area.
(5). structure area wall. of column space.
17. What is the red line?
Answer: red line planning departments grant unit covers an area, generally with the red ink on paper, have the force of law.
18. how to grade a building?
Answer: the rank is based on the endurance level of the building (useful life) and fire-resistant (refractory period) divided.
(1) the durability ranking is divided into four levels: level, durability for more than 100 years; two, durability, 50-100; three levels of durability 25-50; IV, the durable life of 15 years.
(2) according to the fire-resistance classification, is divided into four levels: from level to level four, the fire resistance of the building falling.
19. What is masonry?
A: the housing or the vertical loadbearing brick walls brick, horizontal bearing reinforced concrete floors, roof panels, this type of structure is called brick.
20. What is the framework?
Answer: the frame structure by pillars, longitudinal beams and transverse beams, floor consisting of a skeleton as a load-bearing structure, walls are exterior-protected construction.

21. What is a shear wall?
A: additional of shear walls in frame structures resist horizontal shear walls. High-rise buildings to resist horizontal shear advocated by earthquakes, shear wall, also known as shear wall.
22. What is a frame-shear wall structure?
Answer: the frame-shear wall structure refers to the vertical load frame and shear wall share; by the framework of horizontal load under 20%~30%, under 70%~80% of shear wall structure. Shear wall length per square 50mm building standards design.
23. What is the shear wall structure?
Answer: shear wall structure is used within the walls of the buildings (or wall) as a load-bearing skeletons, under vertical and horizontal load of the building structure.
24. What are tubular structures?
A: the tube structures by the frame-shear wall structures with shear wall structure evolution and development. Tube structure is to shear walls or key frame into housing internal and external space enclosed tube. Characterized by a concentration of shear walls for a larger free Division of space, and more for Office buildings.
25. What is this?
Answer: steel is the main load-bearing structure made of steel structure of the building. Is light weight, high strength